top of page

20

Dic 2017

Entrevista con Raquel García-Tomás
El Compositor Habla | Ruth Prieto

© Raquel García-Tomás

"Acaba de ganar el Premio 'El Ojo Crítico' de RNE de Música Clásica. Hemos hablado con ella y esto es lo que nos ha contado.

Acaba de ganar el Premio 'El Ojo Crítico' de RNE de Música Clásica, ¿qué significa este Premio para usted?
Raquel García-Tomás: Después de ganar un premio como éste me siento feliz y agradecida. Muchos insisten en las consecuencias positivas que tendrá en mi carrera pero, en estos momentos, lo que a mí más me emociona es el hecho de ver que mi obra se esté valorando de manera tan positiva. Cuando decidí emprender el camino de la creación multidisciplinar lo hice por cuestiones puramente creativas, de hecho yo diría que por cuestiones puramente personales. Sentía que no acababa de realizarme como compositora en el ámbito estrictamente instrumental y decidí dar un giro a mi vida. En ese momento creí que esa decisión me cerraría muchas puertas. Después de cinco años en esta vía reflexiono y pienso que sí, que seguramente habré renunciado a muchas opciones pero que, por el contrario y contra todo pronóstico, se me han abierto otros caminos que no hubiera imaginado jamás y que, sobretodo, me parecen mucho más estimulantes."

27

Nov 2017

© Raquel García-Tomás

"García Tomás, recientemente ganadora del Premio El Ojo Crítico en Música Clásica 2017 es una joven promesa de la composición de hoy, nacida en Barcelona en 1984, cuya apuesta por la composición multidisciplinar le ha llevado a un merecido premio, según el jurado, “por la originalidad del lenguaje compositivo con lenguajes tecnológicos y audiovisuales”."

22

Nov 2017

La compositora Raquel García-Tomás, Premio El Ojo Crítico de RNE de Música Clásica
RTVE.es

© Raquel García-Tomás

"El Premio El Ojo Crítico de Música Clásica 2017 ha recaído en la compositora Raquel García-Tomás. El fallo del jurado hecho público este miércoles ha destacado "la originalidad de sus planteamientos y el uso y combinación del lenguaje compositivo". El galardón de Música Clásica es el cuarto de los premios que se da a conocer de esta XXVIII edición. […] El jurado ha destacado "la originalidad de sus planteamientos y el uso y combinación del lenguaje compositivo con lenguajes tecnológicos y audiovisuales". El jurado ha estado formado por Joan Matabosch, director del Teatro Real de Madrid; Teresa Catalán, compositora, Premio Nacional de Música 2017; Miguel Ángel Marín, director de actividades musicales de la Fundación Juan March; Eduardo Fernández García, pianista y premio El Ojo Crítico de Música Clásica 2016; Juanjo Guillem, percusionista titular de la Orquesta Nacional de España y del grupo Neopercusión; Alberto González Lapuente, colaborador de El ojo crítico de RNE; Carlos Sandúa, director de Radio Clásica; Luis Miguel Úbeda, director de El ojo crítico de RNE, y Berta Tapia, responsable del área de Cultura de los Servicios Informativos de RNE."

disPLACE - ASM

04

Jan 2017

De realitat social i talents patris
REVISTA MUSICAL CATALANA | Aleix Palau

© Raquel García-Tomás

"L’especulació immobiliària, els desnonaments i, en definitiva, la realitat de tantes famílies barcelonines són el tema de disPLACE, òpera de cambra que signen els compositors Joan Magrané i Raquel García-Tomás, amb llibret d’Helena Tornero. Estrenat a Viena el setembre del 2015, teníem ganes de tenir aquest títol a Barcelona. De fet, ens encantaria poder gaudir d’una oferta més àmplia d’òpera de nova creació a la nostra ciutat, però ja sabem que qui ha d’estar per aquestes coses n’està per unes altres. […] D’altra banda, en “Història d’una casa”, Raquel García-Tomás juga amb alguns efectes electroacústics i presenta un acte en el qual la música s’introdueix en la tràgica situació personal del matrimoni. García-Tomás no busca tant diferenciar els dos protagonistes com incidir en el drama. I això arriba a l’espectador amb gran eficàcia i un realisme impactant."

23

Dec 2016

I torna l'espectador inquiet, aquest cop amb el comentari a l'òpera "disPLACE" i moltes coses més...
Assaig General. Catalunya Música | Albert Torrens

"L'espectador inquiet va anar a l'òpera de cambra "DisPLACE" de Joan Magrané i Raquel García-Tomás i li va agrada molt! Ens ho haurem d'apuntar!"

23

Dec 2016

DisPLACE o ThisPLACE?
Núvol Cast@fiore | Aina Vega i Rofes

© Josep Aznar

"[…]El segon acte, “Història d’una casa”, és una tragèdia. Perquè David havia comprat una llar que havia pertangut a la seva família, i, per tant, tenia molt valor sentimental. Però ara, ell i Amèlia, seran desnonats –justament perquè Maria i Henry puguin viure en aquest mateix lloc. En aquesta ocasió, Raquel García-Tomás només s’ha recolzat en l’element electroacústic d’una manera descriptiva, per simular la remor de la gent i amb la dansa catàrtica del final. La compositora ha construït una instrumentació que comenta l’escena, però es manté en registres sonors entre el piano i el mezzoforte. D’un gruix harmònic interessant, les melodies eren encara més “convencionals” que les de Magrané. El resultat era una obra a la qual s’hi pot aproximar qualsevol sense témer a morir d’un atac d’angoixa per intervals insalvables i acords altament dissonants. No. L’obra sencera, tot DisPLACE és quelcom proper a “agradable”, fet que la converteix en una molt bona ambaixadora de la nova creació arreu on els públics tendeixen a ser conservadors.[…]"

22

Dec 2016

Ópera a medias
Aire fresco en el paisaje lírico catalán, tan poco propenso a propuestas contemporáneas
El País | Javier Pérez Senz

© Josep Aznar

"El estreno barcelonés de disPLACE, ópera de cámara compuesta a medias por Raquel García-Tomás y Joan Magrané, con libreto de Helena Tornero, supone una bocanada de aire fresco en el paisaje operístico catalán, tan poco propenso a la ópera contemporánea. El montaje, que el miércoles congregó en el Arts Santa Mònica a un público ávido de nuevas experiencias líricas, es una coproducción de Òpera de Butxaca i Nova Creació y el festival Musiktheatertage Wien, que lo estrenó en 2015. Y es un éxito, fruto de la inspiración y complicidad de dos músicos que, sin perder su identidad, dan unidad a la nueva ópera.

Funciona bien disPLACE; las diferentes técnicas y estéticas de García-Tomás y Magrané —valores emergentes de la cantera musical catalana con creciente presencia internacional— se complementan dando sentido musical a un texto de Helena Tornero que habla de la crisis económica y la gentrifricación,de los desahucios y los sueños rotos, a través de dos historias separadas en el tiempo, pero conectados por un espacio común, un piso en el centro de Barcelona en el que vemos a dos parejas, la que vivía antes del boom turístico y la que padece sus consecuencias. […]"

22

Dec 2016

Dos compositors per a dues històries a la casa de la dissort

disPLACE certifica la posició de Joan Magrané i Raquel García-Tomás com dues de les veus musicals més atractives del moment

Ara.cat | Xavier Cester

"El punt de partida de disPLACE és un mateix espai per a dues històries creuades que, més enllà de la crítica a la gentrificació de ciutats com Barcelona, amaguen en el seu subsòl temes no menys punyents com la pèrdua, la despossessió o la nostàlgia per un món desaparegut (si real o no, és una altra qüestió). Aquesta nowhere opera certifica, a més, la posició de Joan Magrané i Raquel García-Tomás com dues de les veus musicals més atractives del moment, dos compositors que saben explotar el potencial dramàtic del llibret d’Helena Tornero. […]"

© Josep Aznar

22

Dec 2016

'DisPLACE', lo que hay detrás de los desahucios
La ópera de Raquel García-Tomás y Joan Magrané conmueve en el Arts Santa Mònica
el Periódico | César López Rosell

"Las oportunidades para la ópera contemporánea siguen siendo escasas, pero la tenacidad de impulsores como Ópera de Butxaca i Nova Creació y el festival Musiktheaterage de Viena ayudan a dar salida a proyectos tan interesantes como ‘disPLACE’. La producción, estrenada en la capital austriaca el 2015, ha desembarcado con muy buena acogida en Arts Santa Mònica y en febrero lo hará en Madrid dentro de la temporada al Teatro Real. Los jóvenes compositores Raquel García-Tomàs y Joan Magrané, de cada vez más asentada trayectoria internacional, son los autores de cada una de las dos partes de la obra que nace del libreto de la dramaturga Helena Tornero, actualmente responsable de la producción ‘Kalimat’ en el TNC. […]"

© Josep Aznar

22

Dec 2016

L'òpera de petit format "Displace", al Centre d'Arts Santa Mònica
Telenotícies TV3 | Carme Roldán

21

Dec 2016

Ària antidesnonament
El Punt Avui | Jordi Bordes

© Nick Mangafas

"La dramaturga Helena Tornero torna a construir un llibret per a Òpera de Butxaca. Gràcies a aquesta iniciativa, l'actualitat marca la partitura dels compositors Raquel García-Tomás i Joan Magrané. L'òpera mostra una parella estrangera que discuteix en un pis antic renovat; el va comprar el directiu d'una multinacional de la construcció quan la noia va declarar-se enamorada d'aquella Barcelona íntima. La segona part mostra una altra parella que havia viscut al pis i que va haver de sortir per culpa d'un desnonament. Displace, coproduïda per Musiktheatertage Wien amb Òpera de Butxaca, es va estrenar a Viena fa uns mesos i, al febrer, es representarà a Madrid. A Barcelona, hi ha previstes dues sessions (avui i demà) i les entrades ja s'han exhaurit. […]"

21

Dec 2016

disPLACE, dues històries i un espai a l’Arts Santa Mònica
Núvol Cast@fiore | Bernat Puigtobella

"La gentrificació és una problemàtica que afecta milers de barris a ciutats de tot el món. Per culpa de l’especulació immobiliària, la llei hipotecària, la crisi econòmica i les  contradiccions que planteja el model turístic de ciutat fins ara vigent, Barcelona n’és un dels exemples més clars. Però quina és l’essència d’una metròpoli? Els seus espais? Les persones que els habiten? Les ciutats tenen memòria? Els espais tenen memòria? Què resta en un espai d’aquelles persones que el van habitar abans? Tot això és el que es planteja a disPLACE, l’òpera de cambra que s’estrena avui a l’Arts Santa Mònica.[…]"

© Josep Aznar

20

Dec 2016

Joan Magrané: "Escriure música per alguna cosa que passa actualment t'obliga a compondre diferent"
Assaig General. Catalunya Música | Albert Torrens

Coneixem l'òpera de cambra "DisPLACE" de la mà dels compositors: Joan Magrané i Raquel García-Tomás.

20

Dec 2016

disPLACE: el drama dels desnonaments ja té la seva òpera
Barcelona Clàssica | Núria Terés

© Nick Mangafas

"L’Arts Santa Mònica acull el dimecres 21 i el dijous 22 de desembre les dues úniques funcions a Barcelona de l’òpera de cambra disPLACE. Es tracta d’una obra produïda pel WinerTheaterTage de Viena, en col·laboració amb Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona. 

L’equip de disPLACE barreja artistes internacionals i catalans. L’obra, amb direcció escènica de Peter Pawlik, està interpretada per la soprano Elena Copons i el baríton Sébastien Soules. La part instrumental va a càrrec de l’Ensemble PHACE de Viena, dirigit per Vinicius Kattah. disPLACE es va estrena al festival Musiktheatertage de Viena i està previst que es representi el 2017 a Madrid, als Teatros del Canal, dins de la temporada del Teatro Real.[…]"

18

Dec 2016

Displace, nova òpera de Raquel García-Tomás i Joan Magrané
Una tarda a l'òpera. Catalunya Música | Jaume Radigales

05

Dec 2016

Aula de (Re)estrenos. Compositores Sub-35 (V)
El Compositor Habla | Ruth Prieto

"Un lustro dedicado a los jóvenes compositores españoles. La serie Compositores Sub-35, dedicada en exclusiva a los autores españoles que aún no han cumplido los treinta y cinco años, se inició en 2013 con regularidad anual y carácter permanente. Hasta la fecha se ha interpretado la música de más de 20 jóvenes compositores españoles. En su quinta edición, el concierto incluye a cinco nuevos jóvenes creadores y se centra en explorar la combinación de instrumentos convencionales con electrónica, videocreación y juegos lumínicos.[…]"

19

Dec 2016

disPLACE: una Òpera de cambra · Òpera de butxaca i nova creació · Arts Santa Mònica
Arts Santa Mònica | Jokin Buesa, Lavinia NewMedia.
Sub35
Buro

02

Dec 2016

Compositores sub-35, entre la clásica y la electrónica
El Cultural. El Mundo | Alberto Ojeda

"Componer la música del futuro. Es la responsabilidad, el desafío y el privilegio de jóvenes como Raquel García-Tomás, Iñigo Giner, Óscar Escudero, Rafael Murillo y Tomás Virgós. Sus partituras híbridas, polifacéticas, omnívoras, digitales y videoanimadas sonarán este miércoles (7) en la Fundación Juan March. Hablamos con ellos para testar el estado de la composición en España y conocer algunas de las infinitas referencias de las que se alimentan. […]"

22

Sep 2016

Wo das Ich war, klafft ein Loch
Die Tageszeitung | Katrin Müller

"Dass eben nicht nur auf sprachlicher Ebene, sondern auch musikalisch argumentiert wird, dass Text und Bilder nicht kongruent geführt werden und der körperliche Slapstick den bemühtenWortenmanchmalvorausist,machtdas„Bürofürpostidentisches Leben" zu einem unterhaltsamen Stück. Musik und Choreografie halten das Kaleidoskop der durchaus nicht immer leicht verständlichen Texte in dieser Inszenierung von Matthias Rebstock gut zusammen.[…]"

 

Precisamente por qué se argumenta no sólo en términos de lenguaje, sino también musicales; que texto e imágenes no sean conducidos de forma congruente y que el gag físico vaya a veces por delante de las palabras artificiosas, hace que la "Oficina para una vida post idéntica" sea una pieza entretenida. Música y coreografía soportan bien el calidoscopio de los textos, no siempre sencillos, en esta puesta en escena de Matthias Rebstock.

20

Sep 2016

Ich will Prä sein! In der Neuköllner Oper spekuliert das »Büro für postidentisches Leben« über Freiheit
Neues Deutschland | Lucía Tirado

"Du bist Du. Doch wer bin ich? Solche Fragen prägen das Dasein im gerade eröffneten „Büro für postidentisches Leben“ in der Neuköllner Oper. Angestachelt wird der Zuschauer, auch sich selbst zu befragen und nach Antworten zu suchen bei der Koproduktion des Neuköllner Musiktheaters mit dem Festival GREC 2016 und,erneut geglückt, mit der Ópera de Butxaca i Nova Creació Barcelona. Die

„Spekulation über die Freiheit“ nach dem Konzept und in der Inszenierung von Matthias Rebstock ist eine moderne, gut durchdachte, zu denken gebende Produktion, die in die Zukunft blickt. Der Berliner Tilman Rammstedt und der Spanier Marc Rosich schrieben den Text.International ist das Suchen nach der eigenen Identität in dieser mit Verve inszenierten Musiktheaterproduktion. Englisch, Spanisch, Deutsch wird gesprochen und gesungen, wobei die mutigen Interpretationen klassischer Musik und Gesangseinlagen von Raquel García Tomás großartig gelangen.[…]"

 

Tú eres tú. Pero, ¿quién soy yo? Preguntas así caracterizan la existencia en la "Oficina para una vida post‐idéntica" que se acaba de estrenar en la Neuköllner Oper. El espectador se siente estimulado a cuestionarse a sí mismo y a buscar respuestas en esta coproducción del Teatro Musical de Neukölln con el Festival GREC 2016, y ‐una vez más con éxito‐ con la Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona. "La especulación acerca de la libertad" con concepto y dirección escénica de Matthias Rebstock es una producción moderna, bien diseñada, que da qué pensar, que mira hacia el futuro. El Berlinés Tilman Rammstedt y el Español Marc Rosich escribieron los textos.

La búsqueda de su propia identidad internacional en esta producción de teatro musical, puesta en escena con brío. Se habla y canta en inglés, español, alemán, y resultan un gran logro las interpretaciones audaces de música clásica y actuaciones vocales creadas por Raquel García Tomás.

20

Sep 2016

Neuköllner Oper ‐ Was macht Beethoven im Fotoautomaten?
Der Tagesspiegel | Carsten Niemann

"Philosophische Gedankentiefe und Tastengewitter: Die Neuköllner Oper lädt zum „Büro für postidentisches Leben“.

Und schon ist man drin im Sog eines Abends von amüsanten, wild mäandernden Assoziationen, in denen die mit modischen grauen Perücken ausgestatteten Büroangestellten in einem – glücklicherweise übertitelten – Mix aus Deutsch, Englisch und Spanisch verspielt dem Begriff der individuellen Freiheit hinterherjagen. In die philosophisch‐dadaistischen Dialoge, zu denen als Höhepunkte Beichten verwirrter Identitätssuchender im Fotofixautomaten zählen, ist neben Punk‐, Jazz‐ und Avantgardeschnipseln auch Musik von Beethoven eingewoben: jenem Komponisten, der das Pathos der individuellen Freiheit formulierte und doch auch derjenige war, der in seinem Spätwerk den individuellen Ausdruck bis an die Grenze der Dekonstruktion musikalischer Formen trieb.[…]"

 

Profundidad filosófica y truenos de teclas: La Neuköllner Oper invita a la "Oficina para una vida post‐idéntica".Y de golpe uno se encuentra en el torbellino de una noche de asociaciones divertidas, frenéticamente serpenteantes, en donde los empleados de una oficina, ataviados con pelucas grises de moda, persiguen de una manera lúdica el concepto de la libertad individual con una mezcla de Alemán, Inglés y Español – por suerte sobretitulada. En los diálogos filosóficos‐ dadaísta, que incluyen como puntos hilarantes confesiones de aturdidos buscadores de identidad en un fotomatón, se entretejen música punk, jazz y de vanguardia con la música de Beethoven: aquel compositor que formuló el pathos de la libertad individual, y que también fue el que en su obra tardía condujo la expresión individual al límite de la deconstrucción de las formas musicales.

15

Sep 2016

La Neuköllner Oper estrena en Berlín 'Oficina para una vida postidèntica'
Institut Ramon Llull, Berlin.

'Oficina para una vida postidèntica' se ha creado a caballo de Barcelona y Berlín uniendo las fuerzas de Òpera de Butxaca i Nova Creació y Neuköllner Oper Berlin. A partir del debate sobre los límites de la libertad en el mundo contemporáneo, el equipo artístico -mitad alemán mitad catalán- ha imaginado una pieza de teatro musical experimental ubicada en una oficina de una corporación internacional de funcionamiento enigmático. Después de estrenarse este pasado julio en el Mercat de las Flors de Barcelona, la obra vivirá el 15 de septiembre su estreno alemana en la Neuköllner Oper de Berlín, donde se podrá ver hasta el 16 de octubre.[…]"

29

Jul 2016

Büro für postidentisches Leben
Goethe-Institut Barcelona | Robert Esteban
Sampler

05

Jul 2016

El Grec més crític i audaç per a un món en crisi
‘Oficina per a una vida postidèntica’. La falsa llibertat d’un grup internacional d’oficinistes            
Ara.cat | Sívia Marimon

“Ens creiem lliures però en realitat estem tenallats”, diu Marc Rosich, autor amb Tilman Rammstedt d’ Oficina per a una vida postidèntica. Una especulació sobre la llibertat, que es podrà veure al Mercat de les Flors avui i demà. Els protagonistes són un grup d’oficinistes d’una corporació transnacional amb unes regles de funcionament peculiars. “Barregem actors i músics de diferents nacionalitats per parlar de la pèrdua de llibertat i d’identitat”, diu Rosich. L’obra, dirigida per Matthias Rebstock, s’ha fet amb l’aliança del Grec, la Neuköllner Oper de Berlín i l’Òpera de Butxaca i Nova Creació. Amb la música de Beethoven i les adaptacions de Raquel García-Tomás, actors, músics i una mezzosoprano interpreten aquests oficinistes que s’esforcen a tirar endavant els seus projectes. A l’escenari també es projecten vídeos amb textos de Byung-Chul Han, Theodor Adorno i André Breton, entre d’altres.”

24

Jun 2016

Un altre Grec és possible        
Núvol

"Aquesta és coproducció del Grec, la Neuköllner Oper de Berlin i Òpera de Butxaca i Nova Creació s’ha creat a cavall de Barcelona i Berlín. A partir del debat sobre els límits de la llibertat en el món contemporani, l’equip artístic ha imaginat una peça de teatre musical experimental ubicada en una oficina dins d’una corporació transnacional amb misterioses regles de funcionament. Els integrants d’aquesta oficina, set treballadors per compte propi en un espai de cotreball formalment organitzat des de dalt s’esforcen a tirar endavant els seus projectes personals de recerca enmig d’un ambient laboral marcat per les crisis d’identitat d’un món que és cada cop més virtual i globalitzat. La peça adopta així la forma d’una vetllada musical, poètica, humorística i alhora filosòfica dirigida per Matthias Rebstock, especialitzat en muntatges musicals de segell postdramàtic. Firmen els textos el dramaturg alemany Tilman Rammstedt i el català Marc Rosich, i la música i el videoart van a càrrec de la també catalana resident a Londres Raquel García-Tomás. Amb aquests materials de base, la companyia es pregunta on queda el jo dins del remolí de la vida contemporània. I enmig del remolí sorgeix la música de Beethoven que, com un eco, i sota el prisma deformador de les composicions de García-Tomàs, ens recorda un humanisme utòpic que ja no té gaire cabuda en el món d’avui. La peça, que s’estrena al Grec, farà un mes de temporada a Berlín després de l’estiu. Al Mercat de les Flors, el 5 i 6 de juliol."

16

May 2016

Els contorns cecs de Raquel García-Tomás
Núvol. El Digital de Cultura | Bernat Puigtobella

"[…]L’Oslo Sinfonietta és la formació encarregada d’estrenar l’obra Blind Contours no.1, de Raquel García-Tomás. Aquesta compositora nascuda a Barcelona l’any 1984 a Barcelona i formada a l’ESMUC està especialitzada en creació multidisciplinària i col·laborativa, que és també el focus de la seva recerca doctoral al Royal College of Music de Londres. Des del mes d’abril es pot veure al foyer del mateix Auditori la seva instal·lació audiovisual liquid:speeches. Blind Contours no.1, és una obra per a un conjunt de 16 músics, electrònica preenregistrada i vídeo-creació. “Blind contour és un terme que en anglès significa «contorn cec». S’usa per designar una tècnica d’il·lustració en què es dibuixa fixant la mirada exclusivament en l’objecte i no en el paper”, ens explica García-Tomás des de Londres, on resideix des de fa sis anys. […]"

13

May 2016

Entrevista a Raquel García-Tomás: Sampler Sèries presenta l'estrena de Blind Contours no. 1
Blog Sampler Sèries | Jordi Alomar

Nascuda a Barcelona el 1984 i formada a l'ESMUC i a Londres, Raquel García-Tomás és compositora convidada a la temporada Sampler Sèries 2015-2016, on ha presentat la seva instal·lació liquid:speeches. Està especialitzada en creació multidisciplinària i col·laborativa, àmbit en el qual actualment desenvolupa una recerca doctoral al Royal College of Music.

En ocasió de l'estrena de Blind Contours a càrrec de l'Oslo Sinfonietta en el marc d'Ultima Festival a L'Auditori - Sampler Sèries, presentem una breu entrevista a la compositora.
 

13

May 2016

Raquel García-Tomás. liquid:speeches
Blog Sampler Sèries | Serafín Álvarez

"La instal·lació liquid:speeches, de Raquel García-Tomás, és un fals documental sobre Kruppa Vänsk (interpretada per Marta Valero), una artista fictícia de procedència geogràfica desconeguda. Propera al moviment Fluxus, l'obra de Kruppa Vänsk comprèn nombroses disciplines artístiques, incloent-hi dansa, performance, poesia sonora, música, pintura, vídeo...
El documental —una entrevista amb l'artista seguida de liquid:speeches, la seva (fictícia) obra mestra— empra un idioma desconegut. Tot i així és possible desxifrar alguns elements: l'obsessió de l'artista pel número cinc, la importància simbòlica de l'aigua, la rellevància de la veu en el seu treball i el seu caràcter extravertit i histriònic. A liquid:speeches destaca l'ús de la veu i de les seves qualitats acústiques mitjançant construccions vocàliques no semàntiques en una experimentació formal pròpia de determinats moviments avantguardistes com el futurisme, el lletrisme o el dadaisme, en combinació amb la potent gestualitat del cos de l'artista, un cos parlant.[…]"

10

Abr 2016

Entrevista a Raquel García-Tomás
RTVE, Música Viva | Eva Sandoval
Musica Viva "Entrevista a Raquel García-Tomás" - Eva Sandoval
00:0000:00

"Charlamos con la joven creadora catalana Raquel García Tomás. Como compositora invitada en la temporada 2015-2016 de las Samples Sèries de L'Auditori de Barcelona, el domingo 10 de abril estrena su instalación audiovisual "liquid:speeches". Comenzamos hablando de los factores que determinaron que se dedicara a la composición, de sus maestros, de su actual doctorado sobre multidisciplinariedad en el Royal College de Londres, de sus influencias musicales y de la importancia de la voz en su obra. También nos interesamos por su concepto de ópera en el s. XXI y de instalación sonora, para posteriormente hablar sobre todas las claves de su "liquid:speeches". Escuchamos un fragmento de su última obra, "logolepsy/lethologica", y de la instalación "liquid:speeches"."

13

Mar 2016

L'òpera al segle XXI (1a part)
Una tarda a l'òpera (Catalunya Música) | Jaume Radigales

"Amb motiu de l'estrena de "Written on Skin" ens introduïm al món de l'òpera del segle XXI i ho fem acompanyats per Joan Magrané, Raquel García Tomàs, Hèctor Parra, Christina Scheppelmann i Dietrich Grosse.

14

Mar 2016

El Real dará "paso de gigante" en bicentenario con óperas como "Billy Budd"
La Vanguardia | Javier Herrero

[…] "La creación actual estará representada por tres producciones. En primer lugar, "La ciudad de las mentiras", encargo del Real a la sevillana Elena Mendoza, inspirado en cuatro relatos de Juan Carlos Onetti, con puesta en escena de Matthias Rebstock y dirección musical de Titus Engel.

Además, dos óperas de cámara auspiciadas por el Teatro Real se presentarán en los Teatros del Canal: "disPLACE", de Raquel García-Tomás y Joan Magrané, y "Le Malentendu", de Fabián Panisello.[…]"

ArtsBday

08

Mar 2016

Peces radiofòniques: Anna Raimondo / Gerald Fiebig i Christian Z.Müller / Raquel García-Tomàs
Espais Oberts (Catalunya Música) | Pilar Subirà

"Anna Raimondo: "Me, My English and All the Languages of My Life". Co-producció amb l'Atelier de Création Sonore et Radiophonique.
Gerald Fiebig i Christian Z.Müller: "Echoes of Industry"
Christian Z. Müller: saxos i theremin /Gerald Fiebig: samplers, gravacions de camp i processaments. Obra radiofònica realitzada als estudis de la Ràdio txeca.

Raquel García Tomàs: [logolepsy / lethologica]
Obra radiofònica encàrrec de Catalunya Música."

12

Jan 2016

Raquel García-Tomás, retrat
Espais Oberts (Catalunya Música) | Pilar Subirà

Espais oberts | Raquel García-Tomàs, retrat


"Stone:Speeches", fragment de la instal·lació audiovisual (2014) | Música i vídeo, Raquel García-Tomás. Veu, Marta Hinojosa.
"Canción al Alba" (2008) | Versus String Quarte
"Shadja" (2009-10) | Ferran Carceller, vibràfon; Cayetano Gómez, marimba
"aequae" (2012) | CrossingLines Ensemble. Dir. Lorenzo Ferrándiz
"Sound of Nature", fragment de "Glitched Acquisitions" (2015)| Raquel García-Tomás, electrònica en viu
"disPLACE", fragment de l'òpera (2015) | Composició col·laborativa Raquel-García Tomàs i Joan Magrané
Elena Copons, soprano; Sébastien Soules, baríton.
Ensemble PHACE
Wondjina" (2013) | Víctor de la Rosa, clarinet baix; Raquel García-Tomàs, electrònica en viu
"Alice's Adventures in Wonderland" per a piano i electrònica (2014) | Rei Nakamura, piano; Raquel García-Tomàs, electrònica

17

Jan 2016

ART'S BIRTHDAY PARTY 2016 / World Premiere of [logolepsy / lethologica]
Espais Oberts (Catalunya Música) | Pilar Subirà

TRANSMISSIÓ DES DE L'ESTUDI 13 DE CATALUNYA MÚSICA

ART's BIRTHDAY PARTY 2016


"El diumenge 17 de gener, a les 20 h, Catalunya Música oferirà la seva pròpia festa radiofònica per participar a l'ART'S BIRTHDAY PARTY 2016. Seguint la idea de l'artista Fluxus Robert Filiou, l'emissora de ràdio catalana juntament amb la resta d'emissores del grup Ars Acustica de la Unió Europea de Radiodifusió celebraran l'aniversari del naixement de l'art intercanviant regals sonors en forma d'obres musicals que s'emetran simultàniament a 22 emissores d'arreu del món. A la festa de Catalunya Música s'hi estrenarà una obra d'encàrrec de la compositora Raquel Garcia Tomàs i hi sonaran les obres que es rebran des d'altres emissores. Catalunya Música emetrà l'esdeveniment en directe realitzant un programa especial des de l'estudi 13 de l'emissora, situat a l'edifici de Catalunya Ràdio, que conduirà Pilar Subirà. Aquesta festa radiofònica estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio."

Participants: Ferran Cuadras, Josep-Manuel Berenguer, Albert Murillo, Raquel García-Tomás, Santi Barguñó, Barbara Held i Pilar Subirà.

bottom of page